Tuesday, June 28, 2011

8+2 : Things I Hate.....

Hate dgn nda suka nda sama ka?? aku kac sama jak la ya....hehe...

1. Perasaan Marah
Aku ni sabar memang sabar jgak tapi ada certain benda tu ble buat aku trus mara especially if its bout family things.yg nda bestnya klu mara ni. apa benda pun yg aku wat mesti serba serbi nda kena. bygkan la, suda tym tu mara, sekali bnda yg dibuat pun nda menjadi. makin la panas ati. hahaha..

2. Masuk Angin
Haaaahhh. yg ini aku pantang jgak. bdn aku ni ble dikatakan konduktor angin. senang btul masuk angin. dari perut smpai la ke lutut. klu sda benda ni jadi, akuy berserah pada tuhan jak la smpi dia ilang.

3. Talam Dua Muka
Ini pun aku pantang ni. Depan kita punya men sedap dia puji, dia belai. sekali rupanya di belakang kita suma negative side ba di bilangnya sama org len. Spesies ni aku sda muak jumpa act, tapi mungkin Allah mw uji aku punya tahap kesabaran.

4. Org Yg Minta TOlong Tapi Cara Kasar
Aku dilahirkan sebagai insan yg mempunyai hati dan perasaan. Org minta tolong, kita tolong la kan. Tapi klu bgini macam mana?? Let me give a situation. 

A : Oi, pigi ambik kerusi di bawah tu. 3 ah...
B : Aaaaahhhh??? *t'blank*
A : Org minta tolong ni. Pi ambik krusi di bawah tu. Cepat la..
B : OOOOOOOOO baaaaaaaa~~~~~!!!!!!! 

Yg si A tu minta tolong sama si B, tapi rasanya apa perasaan si B tu klu cara si A tu begitu. Cuba la at least ada perkataan 'TOLONG' dulu kan sblum ayat2 tu. Ikhlas jgak ati org mw tolong..

5. Blackout
Yg ini, nda kira pagi ka, malam ka. mmg aku nda suka. mengganggu environment btul. especially klu tym tu tgh buat benda2 yg penting d laptop, tiba2 ko nmpk laptop punya skrin tu hitam. hahaha. stres2. automatik anggota badan yg berada di antara hidung dan dagu ni akan mengeluarkan sesuatu yg sangat2 tidak baik.

6. Kebisingan Yg Melampau
Aku mmg lebih suka suasana yg agak senyap tapi nda tlampau la. Klu tmpat tu bising btul, i'll find some spot that are not very noisy.

7. Subjek Menghafal 
For example; Biology, Sejarah, dan yg sewaktu dengannya.. Kenapa?? sbb aku ni nda ble tlmpu byk benda masuk satu kali. Konfom kondem utak. hahaha. aku lebih prefer problem solving punya question, yg mengira la besanya. hehe..

8. Kena Paksa 
Biarpun aku nda suka kan, tapi yg herannya kdg2 aku buat jgak yg kena paksa tu. tapi dlm ati tu. aku jak la yg tw kan. hahaha...

9. Selera Makan Tiba2 Hilang
Pelik bunyinya kan?? haha. memang. aku benci klu aku sedap2 sda mo makan. tiba2 ada jak benda yg buat selera aku hilang. Aku ni kuat makan tw. tapi klu selera tda, mcm mana kan. Food is my favorite.

10. Losing People or Things I Love
Ini antara priority tinggi la act. disebabkan aku punya hati ni ada kelembutan dalam kekerasan. aku susa untuk love benda or orang. so, once i loved, i'll always love. tapi klu benda tu tiba2 hilang, aku berkabung punya la... hahaha...tapi klu yg barang tu...nda la melampau btul kan...utk yg orang jak tu.....


* p/s : Tidak disusun mengikut keutamaan ya. Sbb aku pun nda tw yg mana satu yg paling utama. Day3 punya suda..w8 for the next one....

 

2 comments:

GaRy™ said...

nombor 1,3,4,5,7,8 & 10... kita sama~... hehehe~

aKu_aG said...

hahahaha...ini nasib bek 10 jak ni...aku rasa klu lagi banyak ni...ntah brapa yg kita sama tu...hahahaha...