Sunday, July 10, 2011

Cinta Jarak Jauh

Halo!! beee....lamanya plak rasanya nda t'touch blog ni tw. B'habuk sda kali. Beberapa ari ni cbok urus kawen kazen la. Sebagai antara sepupu lelaki paling tua dalam family, mw x mw terpaksa jgak melibatkan diri secara menyeluruh dalam menjayakan majlis perkahwinan kazen tu. Nak tengok pengantin kali ni?? Jum2....

Sanizah Badri & Ahmad Lutfi Abdullah Kulandai

Nah...smat kan? sweet gitu men suap2..haha..oya...utk pengetahuan kamu, laki dia org kl n kazen aku ni org tawau,,jauh beza kan? kalau sudah jodoh org bilang.. x ke mana jgak...



Orite, back to the topic..

"Apa pendapat kamu pasal cinta jarak jauh?
Adakah berkekalan ataupun sangkut di tengah jalan??"

Speaking about distant relationship ni, inilah antara yg selalu keluar dari mulut org....

"Mustahil la tahan tu, mana la tahan dua2 nda dpt jumpa selalu.."
"Eleh, ckp jak setia, padahal d sana ada pasang lain.."
"Lama2 pun, nnti kawin org lain jgak tu jadinya.. "

These are some words yg slalu orang lain katakan bila drg dengar ada kawan2 atau pun sepa2 yg drg kenal having a cinta jarak jauh ni..Sebenarnya mmg sometimes some of the words are true, but sometimes it doesn't..For example, contoh yg A.G tunjukkan tadi tu, my kazen..both are far apart tapi last2 cecah pelamin gak kan??

Well, as for everyone out there, cinta jarak jauh ni sebenarnya jarak tu bukan halangan. Kan sekarang ni dunia semakin canggih, ada 3G, webcam utk video chat, n many things more yg bleh dipakai utk berhubung. In this kind of relationship, its all about trust actually. The bigger the trust to the partner, maka makin lama la kekal hubungan tu n inshaAllah kalau ada jodoh, maka kekal la sampai ke anak cucu. So, kunci dia d cni, TRUST atau KEPERCAYAAN tu yg pling penting. Klu dekat pun tapi tda kepercayaan, sama jgak kan?? hehehe.

Okay guys, dats all 4 today..Hari ni entri agak jiwang sedikit so hope its not too annoying la ah..hehe..Thats all from me..Until next time...^^.v

5 comments:

emy|farid said...

my cinta jarak jauh. so far so good. byk jua gaduh but at d end happiness waiting. so, jgn ada skandal jak.. hehe

virgo19 said...

msa sy bgtau famly yg bf sy org scotland...trus dorg ckp "gila ka ko?? ko ingt cinta mcm tu btahan ka?? ko yakin meh dia nada org len sna??" well, my bf n i, still working out to prove that they r wrong..so far, we doing great...at 1st ja yg susah..coz dia owez bz n outstation for weeks w/out contact..n mmg btul it's all bout trust...:D

zakey said...

xda mslh bha tu..yg ptg jujur la bha kan...kalau ada skandal tu lain crta..kacau bilau tu..

aKu_aG said...

@emy|farid : ahaha...tu la...skandal tu mmbahaykan...

@virgo19 : wow...scotland?? ble tahan ah...keep it up...ya la...trust is everything in relationship..

@zakey : iya...jujur jak la...jgn sembunyi2 klu ada pa2...kan??

GaRy™ said...

aq pun jauh, tapi ndak berapa... tawau jugak... hehehe~.. cinta sekarang susah maw dekat2 apalagi kalau selalu belajar jauh2... kalau setakat tinggal d kampung mungkin boleh la~..